Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Γαρίδες σαγανάκι με μπασμάτι

Έμπνευση της στιγμής για τον Άγιο Βαλεντίνο, ή αλλιώς "έχω μόνο γαρίδες στην κατάψυξη και πρέπει να μαγειρέψω κάτι αξιοπρεπές"!


Θα χρειαστούμε:

500γρ γαρίδες καθαρισμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης
Μισή κονσέρβα τοματάκι κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 ποτήρι νερό
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (κατά προτίμηση φρέσκια)
2 κούπες ρύζι μπασμάτι


Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι. Αλατίζω και ρίχνω την πράσινη πιπεριά.. Βάζω μέσα στο μούλτι τα τοματάκια, την πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια, το μαϊντανό (βαριέμαι να τον κόβω!), την κέτσαπ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα πολτοποιώ. Αδειάζω το μείγμα στο τηγάνι, προσθέτω το νερό, ανακατεύω, χαμηλώνω τη φωτιά και βάζω το καπάκι. Το αφήνω να βράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να πιει το πολύ νερό και να έχουν βράσουν οι πιπεριές. Τότε ρίχνω και τις γαρίδες και το ούζο, ανακατεύω και περιμένω 4-5 λεπτάκια να μαγειρευτούν κι αυτές. Βράζω και το μπασμάτι και σερβίρω.

Η πιπεριά Φλωρίνης μέσα στις σάλτσες είναι δική μου ιδέα, μου ήρθε το καλοκαίρι που η μαμά μου είχε μεγάλη παραγωγή στο μποστανάκι της και τις έβαζα παντού! Με αυτό τον τρόπο κάνω και σάλτσα για μακαρονάδα και πραγματικά την απογειώνει, δοκιμάστε το!

2 σχόλια: