Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ελαφριά πρασόπιτα!


 Υλικά:

1,5 ποτήρι νερού ροδέλες πράσου
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού φέτα light θρυμματισμένη
1 ποτήρι νερού milner τριμμένο, ή άλλο αντίστοιχο τυρί χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά γεμάτη μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
1 ποτήρι νερού φαρίνα ολικής άλεσης
3 αβγά
2 γιαούρτια 2% λιπαρά
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
πιπέρι και λίγο αλάτι

Βάζω τις ροδέλες πράσου σε κατσαρολάκι και τις βράζω για 5-7 λεπτά. Τις σουρώνω και τις αφήνω να στραγγίσουν. Χτυπάω σε ένα μπωλ (με αυγοδάρτη) τα αυγά με το λάδι και μετά προσθέτω το γιαούρτι. Τα ανακατεύω καλά και συνεχίζω να ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Αλείφω με λίγο λαδάκι ένα πυρέξ, αδειάζω το μείγμα και το ψήνω στους 180 για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρωματάκι,

Τη συνταγή αυτή την έκανα βασισμένη σε αυτήν εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου