Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Σολομός της Ελένης


Ένας αυτοσχεδιασμός της στιγμής που έγινε το αγαπημένο φαγητό του φίλου μου αλλά και δικό μου!Το τρώμε σχεδόν κάθε εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο ο σολομός γίνεται πολύ ζουμερός και γευστικός. Πείνασα! :D Υλικά για 2 άτομα:

2 πακέτα σολομό κατεψυγμένο (παίρνω από τα Lidl αυτόν στη σκουρόχρωμη συσκευασία)
μισή κονσέρβα τοματάκι κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
4 πατάτες
νερό
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
αλάτι, πιπέρι
δενδρολίβανο
λίγο λάδι

Εκτέλεση:
Κόβω τις πατάτες σε  σχετικά μικρό μέγεθος. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω νερό να βράσει. Ρίχνω μέσα τις πατάτες και τις βράζω για 7-8 λεπτά. Μετά τις στραγγίζω, τις αλατοπιπερώνω, ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας λάδι, λίγο δενδρολίβανο και ανακατεύω.




Λαδώνω ένα πυρέξ, στρώνω τις ροδέλες κρεμμυδιού και τις αλατοπιπερώνω. Το κάνει η μαμά μου στην πέρκα αυτό, οπότε μου άρεσε και το έκλεψα!





Αλείφω τις φέτες σολομού με λίγο λαδάκι, αλατοπιπερώνω, ρίχνω δενδρολίβανο και τις "στρώνω" πάνω στα κρεμμύδια








Απλώνω τις πατάτες στο πυρέξ πάνω από το σολομό. Παίρνω τη μισή κονσέρβα με το τοματάκι, βάζω μέσα την κέτσαπ, συμπληρώνω με νερό και ανακατεύω.

Αδειάζω την κονσέρβα μέσα στο πυρέξ φροντίζοντας να πάει παντού το περιεχόμενο.

Ψήνω στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τις πατάτες αν χρειαστεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου