Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τζατζίκι light


Ελαφριά παραλλαγή του αγαπημένου τζατζικιού!

Θα χρειαστούμε:


250 γραμμάρια γιαούρτι total 2%
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
μισό αγγούρι
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
λίγο αλατάκι 

 Καθαρίζουμε τη σκελίδα του σκόρδου και αν έχει πράσινη φύτρα την αφαιρούμε Λιώνουμε το σκόρδο με την πρέσα. Κόβουμε στη μέση το αγγούρι, αφαιρούμε τα σπόρια (μπορούμε να το παραλείψουμε αυτό, αλλά θα μας βγει λίγο "νερωμένο" το τζατζίκι  και το τρίβουμε στον τρίφτη, μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε αν θέλει παραπάνω αλάτι, και είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου