Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Μπριζόλα γεμιστή με σπανάκι


Η βασική συνταγή είναι της Νταϊάν Κόχυλα, όμως έχω κάνει παραλλαγές για να μειώσω τα λιπαρά και έχω αλλάξει τον τρόπο μαγειρέματος. Εκείνη τις έκανε στο τηγάνι, εγώ στο αερογκρίλ γιατί τις προτιμώ έτσι. Να τις δοκιμάσετε, είναι υπέροχες! 


Για 2 άτομα χρειαζόμαστε:

2 μπριζόλες χοιρινές
300 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας φέτα light τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα light
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1,5 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλο (εγώ διέλυσα ένα βιολογικό κύβο κνορ στο ανάλογο νερό)
ξύσμα από μισό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
λίγο θυμάρι

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε στις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος. 

Όταν το σπανάκι πιει τα υγρά του το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.  Μετά του προσθέτουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Αν περισσέψει γέμιση τη βάζουμε κάτω από τις μπριζόλες. Τις ψήνουμε στο αερογκρίλ για 40 λεπτά περίπου. 
 
Παίρνουμε τις μπριζόλες και κάνουμε στο ψαχνό τους μια "τσέπη". Όπως τις έχουμε πάνω στο ξύλο κοπής, βάζουμε παράλληλα προς το ξύλο το μαχαίρι και κόβουμε στη μέση το ψαχνό προσέχοντας να πάει όσο πιο βαθειά γίνεται αλλά να μην το τρυπήσουμε γιατί θα χυθεί η γέμιση. 
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το ζωμό και τα υπόλοιπα υλικά. Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο από το ζουμί που θα βγάλουν οι μπριζόλες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.

Σερβίρω με πατάτες σαν τηγανιτές, τις οποίες ψήνω ταυτόχρονα με τις μπριζόλες στο αερογκρίλ, αλλά σε άλλο ταψί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου