Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Κανελόνια γεμιστά με πράσα και κοτόπουλο



Υλικά:

Στήθος από ένα κοτόπουλο
4-5 πράσα 
200 γραμμάρια Τρικαλινό 10%
1 πακέτο κανελόνια
λίγο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών
7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
μισή κούπα ρεγγάτο με χαμηλά λιπαρα
2 κρόκους αυγών
αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο

Βράζουμε τα πράσα για 5 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε.
Κόβουμε το κοτόπουλο κομματάκια και το βάζουμε στο μούλτι να γίνει σαν κιμάς.Βάζουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και  το σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει.

Προσθέτουμε τα πράσα, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε λίγο ακόμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα με τα πράσα και το κοτόπουλο, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, γεμίζουμε τα κανελόνια (άβραστα) και τα βάζουμε με τη σειρά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα και βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε και τους κρόκους και τους διαλύουμε γρήγορα με το σύρμα. Προσθέτουμε το λάδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Η μπεσαμέλ αυτή είναι λίγο αραιή, μην περιμένετε να γίνει όπως αυτή για το μουσακά πχ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρεγγάτο, ανακατεύουμε ξανά και...
...ρίχνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180. Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και βάζουμε το φούρνο στον αέρα, μέχρι να πάρει το φαγητό μας ωραίο χρώμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου