Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ψωμάκι μπύρας (ολικής)


Αν σας αρέσει η γεύση της μπύρας τότε σίγουρα θα σας αρέσει και αυτό το πανεύκολο ψωμάκι!


Υλικά:

1 κουτάκι μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
350 γραμμάρια φαρινάπ ολικής
λίγο άνηθο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη ή στέβια
λάδι για τη φόρμα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, κάνουμε τρύπα στη μέση και ρίχνουμε τη μπύρα.  Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Γίνεται μια ζύμη μαλακή που κολλάει. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά με μία ώρα, για να φουσκώσει. Λαδώνουμε καλά μια φόρμα, ρίχνουμε μέσα τη ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Την αρχική συνταγή τη βρήκα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου