Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Φιλέτο κοτόπουλο με μέλι και μπύρα



Υλικά για 2 άτομα:

1 στήθος από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
μισή κούπα μπύρα
2 κουτ. σούπας σόγια σως
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
λίγο μαϊντανό
2 κουτ. σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Φιλετάρουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε να ψηθεί. Μόλις ασπρίσει αλατοπιπερώνουμε.  Όσο ψήνεται το κοτόπουλο ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μπύρα, το μέλι, τη μουστάρδα, τη σόγια σως, αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή γιατί η σόγια σως είναι αλμυρή) και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Μετά ρίχνουμε το μίγμα της μπύρας και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να δένει, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ρίχνουμε και το μαϊντανό, ανακατεύουμε, το αφήνουμε 2-3 λεπτάκια και το σερβίρουμε.

2 σχόλια: