Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Κοτόπουλο στη σχάρα (της κουζίνας!)


Αυτόν τον τρόπο μαγειρικής του κοτόπουλου τον "έκλεψα" από τη μαμά μου και τον έφερα λίγο στα μέτρα μου γιατί οι περισσότερες μαμάδες προσπαθούν να μας παχύνουν! Είναι μια απλούστατη συνταγή. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε ένα κοτόπουλο, να το κόψουμε, να το καθαρίσουμε από πέτσες και λίπος. Στη συνέχεια το πλένουμε, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά που μας αρέσουν και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη σχάρα του φούρνου, την τοποθετούμε πάνω στο ταψί κι εκεί αραδιάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου, έτσι:


Εναλλακτικά, μπορούμε να μην αφαιρέσουμε τις πέτσες, αλλά να παραλείψουμε το λάδι. Ψήνουμε στο αερογκρίλ για 30 λεπτά, το γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε άλλα 10. Καλή όρεξη!

Y.Γ. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάνω και τις μπριζόλες. 

2 σχόλια:

  1. Aμα το κανω στο γκριλ του φουρνου χωρις αερα (μου εχει χαλασει) θα ψηθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι! Θυμάμαι τη μαμά μου από παλιά να το φτιάχνει έτσι, όταν ακόμα είχαμε την παλιά κουζίνα, οπότε γίνεται μια χαρά. Απλά τσέκαρε το χρόνο, ίσως θέλει περισσότερο γιατί ο αέρας τα ψήνει γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή