Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Τηγανητό ρύζι με λαχανικά και αυγό


Εύκολο ρυζάκι και πολύ νόστιμο. Όταν μου περισσεύει ρύζι από την προηγούμενη ημέρα το φτιάχνω πάντα έτσι. Με μια μερίδα spring rolls (θα φτιάξω σύντομα) έχουμε ένα ωραίο κινέζικο μενού! Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει κρέας ή θαλασσινά.

Για μία μερίδα θα χρειαστούμε:

1 μπολάκι βρασμένο ρύζι μπασμάτι
σόγια σος
μια χούφτα λαχανικά της επιλογής μας*
1 αυγό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι, λίγο αλάτι

* σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα το κατεψυγμένο σακουλάκι των Lidl που γράφει απ' έξω "oriental", είναι ό,τι πρέπει γι' αυτό το πιάτο. Διαφορετικά μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο λάχανο, καρότο, αρακά, πιπεριές, καλαμπόκι κτλ. 


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά. Όταν ψηθούν σπάμε μέσα στο τηγάνι το αυγό και με γρήγορες κινήσεις το ανακατεύουμε να γίνει μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε λίγο αλάτι (προσοχή γιατί η σόγια σος είναι αλμυρή) και αρκετό πιπέρι. Μετά ρίχνουμε το ρύζι και λίγη σόγια σος. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε τη γεύση κι αν μας φαίνεται ανάλατο το φαγητό προσθέτουμε κι άλλη σόγια σος. Εγώ πλέον καταλαβαίνω από το χρώμα που παίρνει το ρύζι πόσο να ρίξω, αλλά ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του, οπότε δοκιμάστε και αποφασίστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου