Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Μακαρονάδα φουρνου (ολικής) με κολοκύθι και καρότο


Άλλη μια συνταγή μου που προέκυψε  από ό,τι υπήρχε στο ψυγείο. Καταγράφεται γιατί μας άρεσε.

Υλικά για 2 άτομα:

μισό πακέτο μακαρόνια ολικής
2 κολοκυθάκια
2 καρότα
1 μικρό κρεμμύδι
2 ώριμες τομάτες ή μισή κονσέρβα τοματάκι κονκασέ
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3/4 ποτηριού νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια
120 γραμμάρια τριμμένο Τρικαλινό 10%
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
λίγο μαϊντανό

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο γράφει στη συσκευασία. Τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη τα κολοκύθια  και στην ψιλή τα καρότα. Βάζουμε στο μούλτι την τομάτα ή το κονκασέ, το μαϊντανό και τη ζάχαρη. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι  ρίχνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το καρότο και το κολοκύθι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μίγμα της τομάτας, το νερό, το αλάτι και τα μπαχαρικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε μικρό πυρέξ στρώνουμε τα μακαρόνια, απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα και μετά το τυρί. Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ωραίο χρώμα.

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το blog σας και την εξαιρετική δουλειά με τις υγειινές συνταγες. Είναι πράγματι υγειινές, θρεπτικές , νόστιμες και ανταποκρίνονται στα ελληνικά , πραγματικά δεδομένα! Συνεχίστε την καλή δουλειά , σας διαβάζουμε και σας στηρίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή