Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ρεβύθια σούπα


Για 5 περίπου μερίδες χρειαζόμαστε:

μισό κιλό ρεβύθια
1 κουταλιά της σούπας σόδα
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
χυμός απο ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
αλάτι και πιπέρι

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια με τη σόδα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με αρκετό νερό, να τα σκεπάζει. Εγώ βάζω ενάμισι λίτρο περίπου. Τα βάζουμε να βράσουν και όταν βγάλουν αφρό τον αφαιρούμε. Μετά ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν κανα μισάωρο. Όταν δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμα, βάζουμε σε ένα μπολάκι το χυμό του λεμονιού, το αλεύρι και λίγο από το ζουμί των ρεβυθιών και ανακατεύουμε καλά. Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε λίγο ακόμα να βράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου