Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Πένες ολικής με "κιμά" από μελιτζάνα

Σήμερα μου κατέβηκε η ιδέα να περάσω τη μελιτζάνα στον τρίφτη και να την κάνω "κιμά" με σάλτσα για τα ζυμαρικά μου.Το γκουγκλαρα να δω αν υπάρχει κάτι τέτοιο και δεν βρήκα τίποτα. Δεν πειράζει, έκανα το δικό μου πείραμα και πέτυχε! Το μοιράζομαι μαζί σας.


Υλικά για 2 άτομα:

200 γραμμάρια πένες ολικής άλεσης
2 μελιτζάνες
1 κούπα πουμαρό
1 πιπεριά
1 μεγάλο ποτήρι νερό
2 κουτ. σουπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
μαϊντανό
αλάτι, μπόλικο πιπέρι, ρίγανη

Βάζουμε τις πένες να βράσουν. Τρίβουμε τις μελιτζάνες στον τρίφτη (στο χοντρό), ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, μαραίνουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τις τριμμένες μελιτζάνες και την πιπεριά. Ανακατεύουμε να σοταριστουν λίγο, ρίχνουμε το πουμαρό και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο light τυράκι από πάνω. Καλή όρεξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου