Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Μακαρόνια με κιμά




Υλικά για 2 άτομα:

400-500 γραμμάρια άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
1 κονσέρβα τοματάκι κονκασέ
1 καρότο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
μισό ποτηράκι κρασί
1 ποτήρι νερό
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, 3-4 μοσχοκάρφια
και φυσικά μισό πακέτο μακαρόνια ολικής βρασμένα

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, ή ακόμα καλύτερα σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μετά βάζουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει, με προσοχή και γρήγορες κινήσεις, να μην κολλήσει επειδή δεν έχει πολύ λάδι. Τότε ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει το κονκασέ και το καρότο στο μπλέντερ και τα έχουμε πολτοποιήσει. Τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το νεράκι, το μαϊντανό, το αλάτι και τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 35-40 λεπτά κι είναι έτοιμος.
Ο κιμάς είναι πολύς για φυσιολογικούς ανθρώπους, εμείς του δίνουμε και καταλαβαίνει! Αν εσείς τρώτε φυσιολογικά, βράστε περισσότερα μακαρόνια για να βγάλετε πιο πολλές μερίδες. Επίσης μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη τη μερίδα που θα περισσέψει, εγώ τον βάζω σε σακουλάκι ζιπ, απλωτό, για να ξεπαγώνει εύκολα κι έτσι έχω έτοιμο φαγητό για τις μέρες που δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου