Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Γεμιστά με κιμά γαλοπούλας και καστανό ρύζι


Πήρα την κλασική συνταγή της μαμάς μου και την έφερα στα μέτρα μου. Το αποτέλεσμα ήταν μια σούπερ light συνταγή για γεμιστά. Μπορείτε να τα κατασπαράξετε χωρίς τύψεις και είναι και πεντανόστιμα! 

Για το μεγάλο ταψί της κουζίνας θα χρειαστούμε:

Τομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθια, αρκετά ώστε να γεμίσουν το ταψί μας
2 τομάτες στο μούλτι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 - 4 πατάτες
800 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας
2 κούπες καστανό ρύζι
6 κουταλιές της σούπας λάδι για το σοτάρισμα
1/2 της κούπας λάδι για το ταψί
1 πουμαρό
5 φρυγανιές σικάλεως τριμμένες στο μούλτι
1 κουτ. σουπας κέτσαπ
μαϊντανό
3 ποτήρια νερό
αλάτι, πιπέρι

Αδειάζουμε όλα τα λαχανικά, κρατάμε το εσωτερικό τους σε μια λεκανίτσα και στη συνέχεια  το ψιλοκόβουμε, ή το περνάμε από το μούλτι. Αραδιάζουμε στο ταψί τα άδεια λαχανικά και τα αλατίζουμε. Σε κατσαρόλα ή ακόμα καλύτερα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τις 6 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε τον κιμά γαλοπούλας και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τις λιωμένες τομάτες, το ρύζι, ενάμισι ποτήρι νερό, τα λαχανικά, το μαϊντανό, την κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πιει τα πολλά υγρά. Μετά κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Γεμίζουμε ένα ένα όλα τα λαχανικά. Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στα κενά. Από πάνω ρίχνουμε το πουμαρό (δε χρειάζεται ολόκληρο, κρατάμε λίγο), το υπόλοιπο νερό, το λάδι, λίγο ακόμη αλάτι και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μιάμιση ώρα στους 200 βαθμούς. Καλή όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου