Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Μύδια με μπασμάτι, πιπεριές και σαφράν



2 κούπες ρύζι μπασμάτι
1 σακουλάκι μύδια κατεψυγμένα χωρίς κέλυφος (500 γρ)
3 πιπεριές χρωματιστές
1 πιπεριά πράσινη
1 κούπα αρακά και καλαμπόκι
1 σφηνάκι ούζο
2 φακελάκια σαφράν
3 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι

Ξεπλένουμε τα μύδια και τα ελέγχουμε ένα ένα για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουν τρίχα. Βάζουμε το ρύζι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε τις πιπεριές, βάζουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Όταν μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε τα μύδια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μετά απο 2-3 λεπτά σβήνουμε με το ούζο. Εν τω μεταξύ το ρύζι μας θα έχει βράσει. Το σουρώνουμε και αν τα λαχανικά έχουν πιει τα ζουμιά τους, το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι μαζί με το σαφράν., αν όχι, δυναμώνουμε λιγο τη φωτιά για να εξατμιστούν και μετά προσθέτουμε το ρυζι, για να μη λασπώσει. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα, δοκιμάζουμε το φαγητό κι αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι συμπληρώνουμε.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι άλλα θαλασσινά ή και κοτόπουλο, αντί για μύδια. Φυσικά μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό με περισσότερο λάδι αν δεν κάνετε διατροφή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου