Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο, σαλάτα.


Η συνταγή είναι του φίλου μου, εγώ πρόσθεσα μόνο το μαϊντανό και το αγγουράκι τουρσί. Τη σαλάτα αυτή την τρώω ακόμη κι εγώ που δεν μου αρέσουν τα φασόλια. Είναι πολύ νόστιμη. 

Για δύο μερίδες θέλουμε:

250 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 τομάτα σε κύβους
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
5-6 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φετούλες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μπαλσάμικο
αλάτι

Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι, με νερό να τα σκεπάζει κατά 2 δάχτυλα. Τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά και όταν πάρουν βράση τα κατεβάζουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά (εκμεταλλευόμαστε το χρόνο για να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά). Στη συνέχεια ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι, το μισό λάδι και αλάτι και αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε σε πιάτο, με ζουμάκι ή χωρίς, ανάλογα τα γούστα. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και βάζουμε την τομάτα. Ρίχνουμε γύρω γύρω το κρεμμύδι, τα αγγουράκια και απο πάνω τον τόνο. Ραντίζουμε με το λάδι και το μπαλσάμικο κι θέλουμε βάζουμε λίγο αλάτι ακόμη. Από πάνω πασπαλίζουμε το μαϊντανό. Καλή όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου