Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα τομάτας και φέτα


Υλικά για 2 άτομα:

1 στήθος κοτόπουλου φιλεταρισμένο
μισή κονσέρβα τοματάκι κονκασέ + λίγο νεράκι
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
1 κρεμμύδι (μικρό)
λιγο μαϊντανό
1 κομματάκι φέτα light σε μέγεθος σπιρτόκουτου
2 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μία κουταλιά λάδι, την απλώνουμε και το βάζουμε να ζεσταθεί. Βάζουμε τα φιλέτα, τα πιέζουμε να πάρουν ωραίο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις γίνουν από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε από την άλλη και αλατίζουμε. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι, το καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και το σκόρδο, ανακατεύουμε λίγο και μετά προσθέτουμε το τοματάκι με το νερό, το μαϊντανό, το αλάτι και τοπ πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά από 5 λεπτά βάζουμε μέσα και τα ψημένα φιλέτα. Αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί άλλα 5 λεπτά περίπου και μετά τρίβουμε από πάνω τη φέτα. Αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου