Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Πρασόρυζο με καστανό ρύζι


Για 5 μερίδες θα χρειαστούμε:

6-7 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
1 κρεμμύδι
1 κονσέρβα τοματάκι κονκασέ
1 ποτήρι λευκό κρασί
6 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
1,5 κούπα καστανό ρύζι
1 κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
2 ποτήρια νερό + όσο πάρει στην πορεία

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε  σε μέτρια θερμοκρασία. Μετά ρίχνουμε τα πράσα και τις πιπεριές και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο. Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε 4-5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20-25 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το ρύζι και συμπληρώνουμε νερό αν χρειάζεται. Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου