Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Μπάμιες γιαχνί


500 γραμ. μπάμιες κατεψυγμένες
2 μεγάλες τομάτες στον τρίφτη ή μια κονσέρβα τοματάκι κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή γλυκαντικό, ανακατεμένο στην τομάτα
μισό ποτηράκι κρασί
1 κρεμμύδι φιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λίγο μαϊντανό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
νεράκι όσο χρειαστεί

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις μπάμιες, τις ανακατεύουμε να σοταριστούν λίγο και μετά τις περιχύνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την τομάτα, το μαϊντανό, μισό ποτηράκι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου. Ελέγχουμε συχνά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθούν οι μπάμιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου