Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Σπιτικό κρύο τσάι



   Καλοκαίριασε επιτέλους, όμως μαζί με τις ζέστες ήρθαν και οι δίψες! Δε χρειάζεται να πίνουμε αναψυκτικά με χημικά για να δροσιστούμε. Έχουμε τόσα αγνά υλικά γύρω μας για να φτιάξουμε μόνοι μας το αναψυκτικό μας, μέσα σε λίγα λεπτά. Χρειαζόμαστε μόνο τα αγαπημένα μας βότανα, λεμόνι και μέλι, ή στέβια για όσους δε θέλουν καθόλου θερμίδες.

   Για να φτιάξουμε το κρύο τσαγάκι μας θέλουμε μισή κούπα πολύ ζεστό νερό (το κάθε τσάι θέλει διαφορετική θερμοκρασία, δες εδώ), μέσα στο οποίο βάζουμε το τσάι ή όποιο άλλο βότανο θέλουμε. Εγώ προτιμώ πράσινο τσάι και λουίζα. Αφήνουμε για 5 λεπτά, αφαιρουμε τα βότανα και προσθέτουμε μέλι ή στέβια, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε ένα ποτήρι παγάκια και ρίχνουμε μέσα το τσάι μας. Απολαμβάνουμε ένα δροσερό, γευστικό ρόφημα και πάνω απ' όλα υγιεινό. 

   Πολλές φορές γεμίζω μια κούπα ζεστό νερό και βάζω μέσα 5 φακελάκια τσάι. Κάνω τη διαδικασία με την ανάλογη στέβια και χυμό λεμονιού και μετά βάζω το τσάι μου σε ένα μεγάλο μπουκάλι του νερού. Το κρατάω στο ψυγείο και πίνω για 2 μέρες. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
 

Η φοβερή ανθοδέσμη είναι δώρο από την ξαδέρφη μου την Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου