Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ψητά ροδάκινα με κρέμα dirollo


Τη συνταγή αυτή την εμπνεύστηκα από μια φωτογραφία που έχω αποθηκευμένη στο pinterest από πέρσι.  Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν συνέχεια να την κάνω, αλλά όταν αποφάσισα να την ψάξω για κάποιο λόγο δεν άνοιγε για να δω τη συνταγή. Ο τίτλος λέει ότι είναι ψητά βερίκοκα με μασκαρπόνε, αλλά εγώ ήθελα να χρησιμοποιήσω ροδάκινα. Έριξα μια ματιά για παρόμοιες συνταγές και είδα ότι εκτός από τα λιπαρά του μασκαρπόνε, όλοι προσθέτουν βούτυρο και ζάχαρη στα φρούτα που χρησιμοποιούν, πράγμα που δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω. Έτσι αποφάσισα να αντικαταστήσω το μασκαρπόνε με κότατζ dirollo που έχει 2,2% λιπαρά, να αντικαταστήσω τη ζάχαρη με στέβια και να παραλείψω το βούτυρο, εννοείται. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Για 6 μερίδες θα χρειαστούμε:

3 ροδάκινα
1 κεσεδάκι dirollo κότατζ
2,5 κουταλιές της σούπας στέβια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιου
λίγο αμύγδαλο τριμμένο
προαιρετικά λίγο μέλι και βατόμουρα  για τη διακόσμηση

Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση και κόβουμε λίγο το κάτω μέρος για να στέκονται, σαν ταρτάκια. Σε ένα πιατάκι βάζουμε τη 1 κουταλιά στέβια και βουτάμε τα ροδάκινα με την πλευρά που ήταν το κουκούτσι. Φροντίζουμε να πάει η στέβια σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε τα ροδάκινα σε ταψάκι με τη "ζαχαρωμένη" πλευρά προς τα πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Όσο ψήνονται τα ροδάκινα βάζουμε το κότατζ στο μούλτι, μαζί με το χυμό λεμονιού και τη μιάμιση κουταλιά της σούπας στέβια. Τα χτυπάμε καλά και μεταφέρουμε το μίγμα σε κορνέ. 'Όταν ψηθούν τα ροδάκινα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα να κρυώσουν. Μετά πέρνουμε το κορνέ, φτιάχνουμε ροζέτες με την κρέμα, αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο μέλι, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και διακοσμούμε με τα βατόμουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου