Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Μπριζολάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε κόλιανδρο και σησαμέλαιο


Για 2 μερίδες καλοφαγάδων ή 3 μερίδες φυσιολογικών ανθρώπων θα χρειαστούμε:

6 μπριζολάκια χοιρινά
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο (αν δεν σας ενοχλούν τα λιπαρά βάλτε περισσότερο)
1 κουταλιά της σούπας Worcestershire σος
πιπέρι
τριμμένο κόλιανδρο 

Πλένουμε τα μπριζολάκια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε σε σκεύος που έχει καπάκι ώστε να το κλείσουμε μετά. Αν θέλουμε αφαιρούμε όλο ή μέρος από το λίπος τους. Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το σησαμέλαιο και την Worcestershire σος. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπριζολάκια και από τις 2 πλευρές και τα πασπαλίζουμε με το πιπέρι και το κόλιανδρο. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τα μπριζολάκια 2 ώρες εκτός ψυγείου. Μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία από το προηγούμενο βράδυ και να τα βάλουμε στο ψυγείο, από όπου θα τα βγάλουμε 2 ώρες πριν τα μαγειρέψουμε ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και να ψηθούν σωστά.

Στο τηγάνι - γκριλιέρα (ή στο αντικολλητικό) ρίχνουμε λίγες σταγόνες σησαμέλαιο και τις αλείφουμε να πάνε παντού. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει, βάζουμε μέσα τα μπριζολάκια και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε και τα αλατίζουμε. Ψήνουμε περίπου για 10 - 12 λεπτά γυρίζοντάς τα που και που για να μη μας αρπάξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου