Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Σουβλάκια κοτόπουλο με τζατζίκι light και ψητά λαχανικά.

Αυτό το φαγητό το τρώμε αντί για πιτόγυρα, έτσι για να μας φύγει η λιγούρα! Αν είσαστε από εκείνους τους τύπους που λένε "αν δε φας το κανονικό πιτόγυρο τι να λέει!", μη διαβάσετε παρακάτω! Αυτό το πιάτο είναι για όσους θέλουν ένα νόστιμο υποκατάστατο!


Για 2 άτομα χρειαζόμαστε:

4 σουβλάκια κοτόπουλο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
2 μελιτζάνες
1-2 κολοκυθάκια
Πιτούλες ολικής άλεσης
Αλάτι, πιπέρι, ό,τι μπαχαρικά μας αρέσουν, ή και έξτρα λαχανικά

Τα υλικά και η εκτέλεση για το τζατζίκι light θα τα βρείτε εδώ.

Σε ένα μπωλ κόβουμε τις πιπεριές σε μεγαλούτσικα κομμάτια, τα κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες και τις μελιτζάνες σε λίγο λεπτότερες. Ρίχνουμε αλάτι και τα μπαχαρικά που μας αρέσουν, λίγο λαδάκι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια, προσθέτουμε ό,τι άλλα μπαχαρικά μας αρέσουν και τα βάζουμε σε ταψί. Γύρω απλώνουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς του αερογκρίλ για μισή ώρα περίπου, γυρνώντας τα σουβλάκια και τα λαχανικά για να μη μας αρπάξουν απο τη μία πλευρά. 3 λεπτάκια πριν βγάλουμε το ταψί απο το φούρνο βάζουμε μέσα και τις πιτουλες για να ζεσταθούν.

Μου αρέσουν πολύ τα μπαχαρικά. Στο συγκεκριμένο φαγητό έχω βάλει στα λαχανικά 3 πιπέρια από μύλο και στα σουβλάκια ένα μείγμα για κοτόπουλο και έχω ρίξει λίγο καρίνο. Βάζω αλάτι θαλασσινό, αυτό που είναι επίσης σε μύλο, δίνει απίστευτη γεύση. Μπορείτε να βάλετε ό,τι λαχανικά θέλετε, εγώ κάποιες φορές βάζω και μπρόκολο πχ, πατάτες σε μικρούλικα κομματάκια, πιπεριές πράσινες κτλ. Ανάλογα τα γούστα και το περιεχόμενο του ψυγείου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου