Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Μελιτζάνες παπουτσάκια light με πουρέ


Περίσσεψε κιμάς από τη μακαρονάδα της προηγούμενης μέρας και αποφάσισα να δοκιμάσω να τα κάνω παπουτσάκια light. To αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, άρα η συνταγή καταγράφεται! 

Για να πω την αλήθεια δεν υπάρχει ακριβής συνταγη, γιατί το φαγητό το έκανα ανάλογα με τον κιμά που είχα, οπότε θα περιγράψω απλά τη διαδικασία. Υπολόγισα 1,5 - 2 κουταλιές της σούπας κιμά για κάθε μελιτζάνα (ήταν μικρές) και έκανα πουρέ από 3 πατάτες με μια κουταλιά ελαιόλαδο, μισή κούπα γάλα light, αλάτι και πιπέρι. 

Για το ψήσιμο στις μελιτζάνες ακολούθησα τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη. Έκοψα τις μελιτζάνες στη μέση και έκανα διαγώνιες χαρακιές στην κομμένη πλευρά, ώστε να σχηματιστούν ρόμβοι. Τις αλάτισα και τις άφησα στην άκρη για μισή ώρα. Μετά τις ξέπλυνα και τις έβαλα σε ταψάκι με λαδόκολλα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τις έψησα για μισή ώρα, μέχρι που έγινε το εσωτερικό τους κρεμώδες. Πριν το ψήσιμο μπορούμε να τις αλείψουμε με λάδι, εγώ όμως δεν το έκανα και βγήκαν μια χαρά. Όταν ψήθηκαν, τις γύρισα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και με ένα κουτάλι πίεσα το εσωτερικό για να γίνει λακκάκι. Αφού τις αλάτισα, τις γέμισα με τον κιμά. Μετά έβαλα τον πουρέ σε ένα κορνέ (και με κουτάλι γίνεται) και τον πρόσθεσα πάνω απο την κάθε μελιτζάνα. Έψησα στο αερογκρίλ στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ακόμα και έτοιμες. 

1 σχόλιο:

  1. Ωχ μανούλα μου...
    Μελιτζάνες; Good
    Κιμάς; Good
    Πουρές; Gooooooood (που θα 'λεγε κι ο φίλος μας ο Joy)

    Θα το δοκιμάσω πάραυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή